27 august, 2013

Daimiskake



Denne iskaka er ett "must" i vår familie når det gjelder bursdager.
Den er så fantastisk god!

For å lage denne kaka trenger du:

Mandelbunn:

5 eggehvitter
150 gram sukker
150 gram mandler



Ha sukker og eggehvittene oppe i en bolle





Pisk sukker og eggehvittene stive 



Mal mandlene 
Bland alt sammen oppe i bollen
Ha røren i en smurt form
stekes ved 170 grader i ca 35 minutter

La det kjøles mens du lager isen
da trenger du:

5 dl kremfløte
5 eggeplommer
100 gram sukker
2 dobble daimsjokolader


Stivpisk kremfløten

Pisk eggeplommene og sukkeret til en stiv eggedosis


 Bland eggedosisen med fløten og ha i den finhakkete Daimen
Det er viktig at det blandes forsiktig med en slikkepott,
hvis ikke blir ikke isen luftig.

Hell iskremen over mandelbunnen og la kaken stå dypfryst til isen er stiv

Det kan lønne seg å lage denne kaken dagen før du skal ha den:)

Velbekomne:-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...