Denne iskaka er ett "must" i vår familie når det gjelder bursdager.
Den er så fantastisk god!
For å lage denne kaka trenger du:
Mandelbunn:
5 eggehvitter
150 gram sukker
150 gram mandler
Ha sukker og eggehvittene oppe i en bolle
Pisk sukker og eggehvittene stive
Mal mandlene
Bland alt sammen oppe i bollen
Ha røren i en smurt form
stekes ved 170 grader i ca 35 minutter
La det kjøles mens du lager isen
da trenger du:
5 dl kremfløte
5 eggeplommer
100 gram sukker
2 dobble daimsjokolader
Stivpisk kremfløten
Pisk eggeplommene og sukkeret til en stiv eggedosis
Bland eggedosisen med fløten og ha i den finhakkete Daimen
Det er viktig at det blandes forsiktig med en slikkepott,
hvis ikke blir ikke isen luftig.
Hell iskremen over mandelbunnen og la kaken stå dypfryst til isen er stiv
Det kan lønne seg å lage denne kaken dagen før du skal ha den:)
Velbekomne:-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar